Ovocné rezy pod snehom (chrumkavé a rýchle)
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
CESTO: 150 g rastlinneho tuku, 100 g praskoveho cukru, 5 zltkov, 1 balíček prášku do pečiva, 250 ml mlieka, 300 g polohrubej muky, 2 poháre zavaranych broskyn, nasekane vlasske oriesky na posypanie. SNEH: 5 bielkov, 250 g práškového cukru
POSTUP PŘÍPRAVY
Rastlinny tuk vymiesame s praskovym cukrom,zltkami, pridame mlieko a preosiatu muku s PDP. Podľa potreby ešte pridáme mlieko do cesta, aby sa dobre roztieralo na plechu. Zavarane ovocie necháme odkvapkať a poukladáme ho na cesto. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 C asi 25 až 30 minut. Z bielkov a cukru vyslahame sneh, ktorý rovnomerne rozotrieme na upečený koláč a posypeme posekanymi orechami a zapečieme este pri 180 C asi 7 až 10 minut. Tááá vôňaaaa, je úžasnááá!!!!