VEGA - slimaky z kuskusu



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

pre 6-8 osob: 200g Couscous, 50g tekvice (zavaranej, ci cerstvo podusenej), 50g susenych rajcin, 1mala cervena cibula, 50g zltej papriky, 2PL oliv.oleja, stava z 1 limetky, stipka kardamonu, stipka skorice, sol, 1 CL wasabi-prip.trosku chren.pasty (pikantna zelena zmes pouzivana v cine,japonsku- nemusi byt), 3 tortilly (slane palacinky, ci lokse).

POSTUP PŘÍPRAVY

Couscous pripravime podla navodu na obale (ja ho zalievam ovegetovenou vriacou vodou+ oprazenou cibulkou na oleji)..........Tekvicu nechame odkvapkat a spolu s rajcinami, paprikou, cibulou nakrajame na jemno.............Olej v panvici rozpalime a opecieme zeleninu chvilku, zalejeme stavou z limetky, ochutime korenim............Po vychladnuti pridame wasabi a couscous.............Tortilly naplnime so zmesou, zrolujeme, nechame 2 hodiny pod vlhkou utierkou v chlade odpocivat...........Potom ich nakrajame asi na 3 cm slimaky, upevnime so sparatkami..............DOBRU CHUT!
*pri plneni postupujeme ako pri robeni gul na plnenu papriku, "komprimujeme hmotu" a ju "natlacime na placky". Inak sa to bude skor rozpadavat, takze pekne silno natlacit