Vynikajúce vanilkové rohlíky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

35 dkg hladká múka špecial, 1 celá Hera, 7 dkg práškový cukor, 7 dkg mleté orechy, 1 žľtok, 1 vanilkový cukor

POSTUP PŘÍPRAVY

Zo surovín spracujeme cesto , dáme do mikroténového sáčku do chladničky.
Robiť ho môžete keď troška stuhne, alebo keď máte čas. Kľudne aj o pár dní.
Cesto vyberieme, rozrežeme na polovicu, druhú dáme spať do chladničky.
Prvú rozváľame rukou na dlhý šulec, nakrájame na 2 cm / podla toho ake velke rozky chceme/, tvarujeme do rohlíčkov a ukladáme na vymastený plech. Pečieme vo vyhriate trúbe na strednom ohni.
Pozor aby nezhoreli!
Po vybratí z trúby jemne špachtličkou oddelíme od plechu a ešte teplé obaľujeme v zmesi práškového cukru a vanilkového cukru.
Sú veľmi krehké, ale vynikajúce a zatiaľ zo všetkých najchutnejšie aké som kedy robila.