Pravá madarská DOBOSTORTA



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

6ks 2 vaječný 28 cm Ф upečený biely korpus Krém:1/2 l mlieko,1 čokoládový puding,3 PL polohr.múka,3-4 vaj.žltok,1 čok.na var.1 palmarin,25 dkg kr.cukor Karamel:25 dkg kr.cukor,2 KL maslo alebo margarín

POSTUP PŘÍPRAVY

Mlieko,puding,žltky,múku a cukor premiešame a uvaríme hustú kašu,do horúcej kaši pridáme čokoládu-necháme úplne vychladnúť.Do vychladnutej kaši zašlaháme palmarín.

5 korpusov rozotrieme s krémom,poukladáme,aj 5.korpus tenko zotrieme,ale necháme troška krému na zdobenie

Cukor s maslom karamelizujeme a ešte horúci karamel natrieme na 6. korpus a ešte pred stvrdnutím nakrájame na 16 ks s namasleným nožom.Po vychladnutí šikmo naložíme plátky na tortu,pod plátkami z vrecka /sáčku/ vytlačíme malé kvietky,ktoré budú držat plátky šikmo

Korpus: 2vaj.bielok vyšlahať,pridať 2Pl kr.cukru,šlaháme dalej,pridať žltky a 1KL olej a už iba opatrne vmiešať
1PL ph muku a1 PL škrobu/solamyl,maizena,ale aj van.puding môže byť/ 1KL kypr.pr.