Bravčové s brokolicou v horčicovej omáčke



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Potrebujemem: 400 g bravčové mäso(pliecko), 1 veľká cibuľa, 1/2 mrkvy, 1/2 hlávky brokolice a voda na zaliatie .....obal na masko: 3 P.L. hladkej muky***1 K.L. vegety***1 K.L. soli***1 K.L. cervenej papriky***cierne korenie***strucik cesnaku***stipka kari***.....na zahustenie omáčky: 2 plnotučná horčica a 2 PL kečup pikant/môže byť i jemný/

POSTUP PŘÍPRAVY

xxx
Veľmi zaujímavá príprava maska, ktoré je obalené v obale, ktorý som odkukala od alka36 /vynikajúce kurča/ a zvyšok som si doplnila podľa momentálnej chute.

...brokoličku rozdelíme na menšie ružičky a pekne si to naparíme, aby mala krásnu farbu /ak sa nedá tak stačí do polomakka uvariť vo vode/...
...masko naklepeme na jemno, klepem medzi dvomi fóliami, aby som nič neofrkala a všetko je hned čisté bez zbytočnej vedľajšej robot/klepem mäsko jemne osolené, mčk aj gril. korením - aby vošli chute do mäska/
...obalíme masko v obale uvedenom hore v recepte
..na troche oleje sprudka opečieme na panvici masko z oboch strán....do zlatista...
...masko odložíme bokom a vo výpeku jemne podusíme na hrubo nakrajanu cibulku do sklovita a potom pridáme na hrobom strúhadla nastrúhanú mrkvu...cca 3 min.
vložíme na dusenú zeleninku mäsko a podlejeme vodou /v mojom prípade to bolo 4 dcl vody/ ....dusila som pod pokrievkou do makka...
..keď je masko mäkké, zeleninka nám jemne zahustila omáčku a mrkvička spojení s korením nám dali prirodzenú farbu omáčky, ktorú sme dochutili horčicou a kečupom....na záver pridáme brokolicu...necháme ešte prejsť varom....a obedík hotový
...hotové...má to zaujímavú chuť...brú chuťku