Výborná neťahaná štrúdľa z dvojakého cesta



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto č.1: 250 g hladkej múky, 3 lyžice kyslej smotany, 30 g masti, 1 vajce, 1 žĺtok, štipka soli. Cesto č.2: 100 g masti, 3 lyžice hladkej múky, 1 lyžica kyslej smotany. Plnka: 500 g tvarohu, 2 poháre vykôstkovaných višní, 2 vajcia, 2 vanilkové ckury, 150 g práškového cukru, 2 lyžice maizeny, nastrúhaná citrónová kôra. Okrem toho jedno vajíčko na potieranie.

POSTUP PŘÍPRAVY

Dievčence s tak výborným cestom na neťahanú štrudľu som sa už dávno nestretla. Veľmi dobre sa s ním pracuje a je aj výbornej chuti.
Postup - viď obrázkový postup.
Ospravedlňujem sa za nekvalitné fotografie- fotila som mobilom, fotoaparát nebol zasa doma.
Recept som objavila v časopise Báječná žena.

Ako prvé pripravíme cesto č.1. Z múky, kyslej smotany, masti, vajca, zo žĺtka a soli vypracujeme hladké nelepivé cesto
Zabalíme ho do fólie a pri izbovej teplote necháme 30 minút odležať.
Medzitým z masti, múky a zo smotany vypracujeme ďalšie, ale redšie cesto.
Odležané cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na plát.
Na prvé cesto natrieme druhé cesto.
Cesto zvinieme.
A rozdelíme na dve rovnaké časti.
Obe polovice zabalíme do fólie a v chlade necháme hodinu odstáť.
Po odležaní cesto vyvaľkáme na plát.
Tvaroh ochutíme práškovým cukrom, vanilkovým cukrom. Pridáme vajcia, maizenu, nastrúhanú citrónovú kôru a premiešame. Je dobré použiť tvaroh z alobalu a dobre ho vyžmýkať z prebytočnej vody v čistej utierke.
Na každý plát vyvaľkaného cesta natrieme do prostriedku tvarohovú plnku, na ktorú naukladáme višne.
Každú štrúdľu zvinieme, potrieme rozšľahaným vajíčkom a dáme piecť na 180 C.