Svieži letný ovocný koláčik



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto - klasické piškotové, podľa veľkosti plechu som použila aj množstvo surovín v pomere 1:1:1:1:1. Ja som použila teda 5 vajíčok, 5 lyžíc hladkej múky, 5 lyžíc cukru, 5 lyžíc oleja, 5 lyžíc vlažnej vody a prášok do pečiva. Ďalej potrebujeme 1 tvaroh (jemný roztierateľný), práškový cukor, lekvár, piškóty, 1 čokoládový puding (môže byť aj iný ovocný), 1 želatína, na drobno nasekané ovocie (v mojom prípade čerstvé broskyne), a 2 ks kyslej smotany. Na vrch kakao.

POSTUP PŘÍPRAVY

Tento receptík som si vymyslela, keďže sa nám tento rok urodilo v záhradke viacej broskyniek a aby sa spotrebovali, urobila som aj takýto koláčik. Samozrejme je možné použiť aj iné najlepšie čerstvé ovocie, aby bol koláčik svieži a šťavnatý :-))
Takže postup je nasledovný:
Pripravíme si piškótové cesto zmiešaním žĺtkov a ostatných surovín. Bielka vyšľahám zvlášť a vmiešam ich jemne vareškou do cesta.
Cesto vylejeme na plech, ktorý sme si vystlali papierom na pečenie.
Po upečení necháme vychladnúť, natrieme vrstvou lekváru, keď lekvár trochu vsiakne do cesta, natriem jemným roztierateľným tvarohom zmiešaným s práškovým cukrom. Na to poukladáme rovnomerne vedľa seba piškótky a zelejeme uvareným čokoládovým pudingom do ktorého sme podľa návodu na prípravu vmiešali želatínu, aby nám puding pekne držal a neroztekal sa. Na puding pekne rozložíme na drobno nakrájané ovocie a jemne zatlačíme do pudingu. Necháme chvílu stuhnúť, vďaka želatíne vmiešanej do pudingu to netrvalo dlho :-) a na puding som rozotrela 2 kyslé smotany zmiešané s práškovým cukrom. Vrch posypeme kakaom cez malé sitko. Dáme do chladničky zachladiť a stuhnúť.
Chuť je výborná a svieža. Koláčik bol v momente spapaný :-)
Prajem dobrú chuť!