Zemiaky pečené vo vývare

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
malé zemiačiky*1 PL oliv.oleja*60 g masla*2 strúčiky cesnaku*soľ*mčk*zeleninový vývar*bylinky
POSTUP PŘÍPRAVY
Dlhšia príprava zemiakov,ale stojí to za to.Doporučujem k pečenému masu,alebo aj ku kyslému mlieku :))
 |
Zemiaky nešúpeme,poriadne ich vydrhneme....použila som asi 700 g zemiakov.....a zapmeme si rúru na 200 stupňov.... |
 |
...nakrájeme si cesnak čo najtenšie a až skoro tak,aby bol priesvitný.....a ošmahneme ho asi 2 minúty na oleji s maslom.... |
 |
...a vsypeme celé zemiaky a obalíme ich v tuku a v cesnaku.... |
 |
...zemiaky zalejeme zaleninovým vývarom.Ja som mala 700 g zemiakov,použila som 350 ml zeleninového vývaru,dáme mčk a osolíme.Vývar necháme prejsť k varu.... |
 |
...a všetko dáme do rúry.Pečieme alebo v pekáči,alebo panvici s kovovou rúčkou....Pečieme 45 minút,občas premiešame....zemiaky by už mali byť makké.............vidíme aj podľa zvrašťujúcej sa šupky.|Keď si nie sme istí,radšej vyskúšajme a okoštujme....Zemiaky doporučujem vyberať rovnakej veľkosti.... |
 |
...po 3/4 hodine zemiaky vyberieme z rúry a na strednom plameni ešte dovaríme.... |
 |
...alebo skor vyvaríme vývar tak,aby sa úplne stratil a na zemiakoch ostala len lesklá vrstva tuku.... |
 |
...posypeme bylinkami-tymiánom alebo zeleným petržlenom.... |
 |
...najlepšie chutia teplé.Sú výborné,aj moja drahá polovička chválila. |