FRANCÚZSKY ČEREŠŇOVÝ KOLÁČ CLAFOUTIS



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

500g čiernych čerešní, 50g cukru, 125g pol.múky, 50g práškového cukru, 3 vajcia, 250ml mlieka, štipka soli. Maslo na vymastenie formy.

POSTUP PŘÍPRAVY

Čerešne umyjeme a osušíme. Posypeme cukrom a necháme pol hodinky odstáť.
Vyšľaháme vajíčka, Múku preosejeme, pridáme cukor a štipku soli, pridáme vyšľahaní vajíčka a pomaly za stáleho miešania pridávame mlieko.
Ovocie poukladáme na vymastenú formu a zalejeme cestom.
Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov cca 40 minút /kontrolujeme prepečenie v strede/.
Podávame buď horúce s vanilkovým krémom, alebo za studena posypané cukrom.

Cesto Vás môže trošku pomýliť, nakoľko je dosť tekuté, ale také má byť :-)))


Dobrú chuť !!