FRANCÚZSKY ČEREŠŇOVÝ KOLÁČ CLAFOUTIS
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
500g čiernych čerešní, 50g cukru, 125g pol.múky, 50g práškového cukru, 3 vajcia, 250ml mlieka, štipka soli. Maslo na vymastenie formy.
POSTUP PŘÍPRAVY
Čerešne umyjeme a osušíme. Posypeme cukrom a necháme pol hodinky odstáť.
Vyšľaháme vajíčka, Múku preosejeme, pridáme cukor a štipku soli, pridáme vyšľahaní vajíčka a pomaly za stáleho miešania pridávame mlieko.
Ovocie poukladáme na vymastenú formu a zalejeme cestom.
Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov cca 40 minút /kontrolujeme prepečenie v strede/.
Podávame buď horúce s vanilkovým krémom, alebo za studena posypané cukrom.
Cesto Vás môže trošku pomýliť, nakoľko je dosť tekuté, ale také má byť :-)))
Dobrú chuť !!