Nepečené letné osvieženie



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

500 g jemného tvarohu\r\n1 ks želatína v sáčku\r\nkryštálový cukor\r\novocie alebo kompót\r\n250 ml voda alebo kompótová šťava\r\n2 ks tortové oblátky\r\n6 ks dlhých piškót\r\npotravinárska fólia

POSTUP PŘÍPRAVY

Práškovú želatínu si necháme napučať buď v kompótovej šťave alebo vo vode. Zatiaľ si vymiešame jemný tvaroh (ja som použila Milblu z Kauflandu) s kryštálovým cukrom podľa chuti, pridáme ovocie, buď pokrájané, pretlačené (môžme rozmixovať) alebo celé. Formu na srnčí chrbát si vystelieme potravinárskou fóliou tak, aby sme mohli zakryť aj vrch formy. Dáme pomaličky tortové oblátky, samozrejme, že mne sa polámali,ale ak niekto vie trik, ako stočiť tortové oblátky napr. do kornútika alebo oblúčika, nech mi poradí ...:)

Napučanú želatínu zohrejeme za stáleho miešania maximálne na 60°C a zmiešame s tvarohom. Začíname liať tvarohovo-želatínovú hmotu na oblátky asi do polovice, poukladáme dlhé piškóty a opäť vylejeme tvarohovú hmotu. Vrch preložíme oblátkou a prekryjeme fóliou. Zaťažíme, ja som použila 100g tavené syry...a odložíme do chladu na 2-3 hodinky. Podávame vychladené!!! Dobrú chuť
PS: ak tu niečo podobné je,tak sa ospravedlňujem, ale mne zvýšila plnka do torty,tak som musela "konať" a napadlo ma toto...