Zapekané rajčinové cestoviny s kukuricou , syrom ....

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
* 250g cestoviny /penne, vrtulky/ * 1 cibuľa * 3 strúčiky cesnak * 1 konzerva lúpaných krájaných rajčín * 200 ml kečup * 100- 150g kukurica * caa 150g aidam * oregano * bazalka * soľ * a podľa chuti - šunka, tuniak, huby a pod ......
POSTUP PŘÍPRAVY
- opať jedno z tých rýchlych letných večerí, obedov .....
 |
- na troške oleja speníme na drobno nakrájanú cibuľu |
 |
- potom pridáme nakrájaný cesnak a necháme nech sa nám z neho uvoľní voňa |
 |
- pridáme rajčiny, kečup, ochutíme oreganom, bazalkou, soľou / prípadne cukrom ak sú rajčiny veľmi kyslé/ a podlejeme asi 1/2 pohárom vody .... v lete je to super, keď sa to robí iba čisto z čerstvých lúpaných rajčín, tá chuť je fantastická ... |
 |
- povaríme nejakých 7 min a odstavíme .............. /medzitým si uvaríme bežným sposobom cestoviny, ktoré prepláchneme pod studenou vodou, aby nelepili |
 |
- uvarené cestoviny pridáme ich k rajčinovej omáčke a spolu premiešame |
 |
- do malého pekáčika vymazaného maslom a vysypaného strúhankou vysypeme polovicu rajčinových cestovín a podľa svojej chuti navrsvíme či tuniaka, huby/ošmahnuté/ alebo u nás bola šunka |
 |
- a ešte kukuricu a nastrúhame polovicou aidamu |
 |
- zakryjeme druhou polkou rajčinových cestovín |
 |
- a na vrch nastrúhame druhú polku aidamu, prikryjeme alobalom a dáme piecť, na caa 35-40 min, teplota 175 stupňov |
 |
- potom alobal odokryjeme a dopečieme ešte asi 10 min už bez alobalu |
 |
dobrú chuť :) |