Orechový mrežovník



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto I. 500 g hladkej múky, 3 polievkové lyžice práškového cukru, trochu PDP, 1 žĺtok, 300 g masla (ja som dala Hriňovskú maslovú chuť), štipka soli Cesto II. 6 žltkov, 7 bielkov, 250 g cukru, 300 g orechy, štipka PDP, vanilkový cukor

POSTUP PŘÍPRAVY

Prísady na cesto I zmiesime, necháme pol hodinu v chladničke, potom odoberieme 2/3, rozvaľkáme, preložíme na plech a potrieme pikantným lekvárom. Na toto nanesieme cesto II, ktoré si pripravíme tak, že vymiešame žĺtky s cukrom a vanilkovým cukrom pridáme orechy s PDP a nakoniec opatrne vmiešame tuhý sneh. Z odloženej tretiny cesta rozvaľkáme placku, radielkom krájame pásy a ukladáme ich na cesto II do mriežky. Upečieme v predhriatej rúre na 170 stupňov.