Klasická hubová polievočka



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

60 g masla, cibuľa, za hrsť sušených húb (ak máte čerstvé huby tak 250 g), 60 g hladkej múky, soľ, rasca, mrvenička (vajce, hrubá múka), voda, petržlenová vňať.

POSTUP PŘÍPRAVY

Rýchla polievočka pre milovníkov húb.

Ak použijete sušené huby, ako ja lebo likvidujem posledné zásoby, tak si ich zalejeme vriacou vodou do pohárika asi tak na 10 min. Potom huby scedíme a spolu s maslom, cibuľkou opražíme.
Pridáme múku ja som dala tak 30 g, podla toho aké máte radi polievky či hustejšie či redšie. Presmáhneme zalejeme studenou vodou 1 - 1/2 litra, pridáme soľ a rascu a necháme za občasného miešania variť tak 30 minút.
Kým sa bude variť polievka, pripravíme si mrveničku z 1 vajíčka a hrubej múky, tej dáme podľa potreby aby bolo cesto tuhšie.
Asi takéto cesto.
Cesto nastrúhame a za hrsť mrveničky dáme zavariť do polievky. Zvyšok necháme uschnúť a odložíme si, zídu sa.
Nakoniec keď už máme aj mrveničku uvarenú ochutíme petržlenovou vňaťou, už nevaríme.
DOBRÚ CHUŤ !