Klasická hubová polievočka

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
60 g masla, cibuľa, za hrsť sušených húb (ak máte čerstvé huby tak 250 g), 60 g hladkej múky, soľ, rasca, mrvenička (vajce, hrubá múka), voda, petržlenová vňať.
POSTUP PŘÍPRAVY
Rýchla polievočka pre milovníkov húb.
 |
Ak použijete sušené huby, ako ja lebo likvidujem posledné zásoby, tak si ich zalejeme vriacou vodou do pohárika asi tak na 10 min. Potom huby scedíme a spolu s maslom, cibuľkou opražíme. |
 |
Pridáme múku ja som dala tak 30 g, podla toho aké máte radi polievky či hustejšie či redšie. Presmáhneme zalejeme studenou vodou 1 - 1/2 litra, pridáme soľ a rascu a necháme za občasného miešania variť tak 30 minút. |
 |
Kým sa bude variť polievka, pripravíme si mrveničku z 1 vajíčka a hrubej múky, tej dáme podľa potreby aby bolo cesto tuhšie. |
 |
Asi takéto cesto. |
 |
Cesto nastrúhame a za hrsť mrveničky dáme zavariť do polievky. Zvyšok necháme uschnúť a odložíme si, zídu sa. |
 |
Nakoniec keď už máme aj mrveničku uvarenú ochutíme petržlenovou vňaťou, už nevaríme. |
 |
DOBRÚ CHUŤ ! |