Jahodový cheesecake - najrýchlejší dezert na svete



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Na 4 porcie potrebujeme: 85 g zázvorových keksov (alebo hocijakých obľúbených - maslové, karamelové...), 200 g krémového syru, 200 g hustého greckého jogurtu (alebo tučnej kyslej smotany), 4 PL cukru (alebo podľa chuti), pár kvapiek vanilkového extraktu, 2 PL jahodového džemu, 100 g čerstvých jahôd

POSTUP PŘÍPRAVY

Tento cheesecake, netradične podávaný v pohároch (jeden pohár - jedna porcia), je snáď najrýchlejší dezert aký som kedy robila. Pripravila som ho včera večer tuším za 5 či 10 minút, cez noc dala vychladiť (nie je podľa mňa potrebné) a výsledok stojí zaj za to, ľahké a svieže! Jahody pomaly končia, ale pokojne ich môžeme nahradiť malinami a malinovým džemom, čučoriedkami a čuč. džemom, či černicami ,)

Zázvorové keksy podrvíme valčekom, tĺčikom na mäso alebo v mixéri.
Podrvené keksy navrstvíme do 4 pohárov.
V miske zmiešame 200 g krémového syru - ja som dala trošku viac, mala som 175 a 80 g balenie, nechcela som nechávať zvyšok v chladničke. Pridáme 200 g hustého jogurtu alebo hustej kyslej smotany, vanilku, 4 PL cukru a vymiešame do hladkej masy - môžeme použiť aj mixér, u mňa to však včera nepripadalo do úvahy, keďže bolo už 23.00 ,) Ochutnáme, ak je krém málo sladký, dosladíme.
Krém navrstvíme na sušienky. Jahody umyjeme, rozpolíme a v miske premiešame s 2 vrchovatými lyžicami jahodového džemu. Nanesieme na krém a odložíme do chladničky na noc odležať. Tento dezert však podľa mňa môžeme podávať aj hneď ,) Napr. pre nečakanú návštevu.
Hotovo. Dobrú chuť!