
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
na 2-3 porcie: 2 veľké cibule, vegeta, 2-3 rôzne klobásky (ja používam špekáčky, domácu klobásku, parkovú ale tiež spišské párky, 1 konzerva fazúľ (tie v paradajkovej omáčke), asi 1,5 dcl akéhokoľvek piva, 1 polievková lyžiča kečupu a 1 polievková lyžica kremžskej horčice pekáč - alobal príloha - pečivo a pivo
POSTUP PŘÍPRAVY
Pekáč vymastíme (masť, olej) a poukladáme:
Na tenké kolieska nakrájané 2 veľké cibule, ktoré posypeme vegetou. Na to poukladáme na tenké kolieska nakrájané 2-3 klobásky (ja dávam čo mám napr. špekáčky, domácu klobásku, parkovú alebo spišské párky), na to vyliať 1 konzervu fazúľ (bez tej omáčky) a to všetko zalejeme pivovou zmesou (asi 1,5 dcl akéhokoľvek piva /mám vyskúšané že veľa piva tam nie je dobre dávať/ a do piva dať kečup a tiež kremžskú horčicu)
Pečieme prikryté alobalom vo vyhriatej rúre asi 200 stupňov 40-45 minút.
Ja tak po 45 minútach alobal dávam dole a nechám už len pekne pripiecť.
PS: foto doložím neskôr
![]() |
na kolieska nakrájanú cibuľu posypeme vegetou |
![]() |
... na cibuľu naukladáme na kolieska nakrájanú klobásku... |
![]() |
otvoríme konzervu fazule a vylejeme to na klobásku (tú šťavu z fazule tam ja nedávam) |
![]() |
pripravíme si zmes z piva, kečupu a horčice |
![]() |
vymiešanú zmes vylejeme na klobásku |
![]() |
prikryjeme obalom a pečieme. Dobrú chuť. Ideálne podávať s pečivom a zapíjať pivom. |