LETNÉ OSVIEŽENIE (malinovo-rebarborové)



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Korpus: 4 vajcia, 160g kryšt.cukru, 200g polohr.múky, 1dl oleja, 1dl mlieka, 1 vanilkový cukor, 1 prášok do pečiva. Plnka: 2 šľahačky v prášku (z Lidla), 2 dl mlieka, 2 pochúťkové smotany (16%, 200g), 2 vanilkové cukry. Navrch: 1 bal. červeného tortového želé, 250 ml šťavy z malinového kompótu, maliny, rebarbora, práškový cukor.

POSTUP PŘÍPRAVY

Dezertík je veľmi osviežujúci a lahodný :)))))).

Postup kuk nižšie.

- rebarboru očistíme, nakrájame na menšie kúsky a spolu s trochou cukru uvaríme.
- bielky oddelíme od žĺtkov a vyšľaháme so štipkou soli,
- pridáme kryštálový a vanilkový cukor a vyšľaháme dotuha.
- potom postupne zašľaháme žĺtky, olej a mlieko.
- múku premiešame s práškom do pečiva...
- ...a opatrne, ale dôkladne vmiešame do zmesi (už nemiešame šľahačom, ale len vareškou).
- cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy (s priemerom cca 27cm) a upečieme (180˚C, 30min.). Je dobré použiť rozoberateľnú formu, aby sa nám z nej tortička dala ľahko vytiahnuť, keď v chladničke stuhne...
- na plnku si vyšľaháme šľahačku v prášku s mliekom, šľaháme na najvyšších obrátkach min. 4-5 minút dotuha. Netreba pridávať cukor, šľahačka je mierne sladká.
- smotanu vymiešame s vanilkovým cukrom...
- ...a do zmesi postupne vmiešavame pripravenú šľahačku. Plnku môžete ešte dochutiť aj vanilkovou esenciou.
- ak už máme korpus upečený a vychladnutý, natrieme naň plnku a dáme aspoň na polhodinu zachladiť. Korpus môžete ešte vopred poliať malinovou šťavou, aby bol šťavnatejší :-))).
- navrch potom poukladáme pripravené ovocie (z rebarbory vopred scedíme šťavu)...
- ...a jemne pocukrujeme
- tortové želé vymiešame v malinovej šťave z kompótu a pripravíme podľa návodu.
- mierne vychladnutým želé poleje povrch tortičky a dáme cez noc stuhnúť do chladničky.
- z formy potom vyberieme okraj a môžeme papkať... :))))