Bolonské špagety



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

350 g špagiet, soľ, 70 g tuku, 1 veľká cibuľa (na jar a v lete dávam mladú cibuľku), 4 PL paradajkového pretlaku, 200 g mletého mäsa, 100 g syra, voda, bazalka.

POSTUP PŘÍPRAVY

Omáčka je vhodná aj pre detičky od jedného roka.

Nadrobno nakrájanú cibuľku osmáhneme na tuku, ja používam maslo alebo slnečnicový olej a za stáleho miešania na nej rýchlo opekáme mäso. JA niekedy cibuľku ani neopekám, len dám spolu s mäskom podusiť a je tam menej tuku potom v celom jedle.
Potom pridáme paradajkový pretlak, ja používam Kaufland, je super hustý, osolíme a podľa potreby ak nie je mäso ešte hotové ( záleží aké použijete) podlejeme vodou a dusíme. Vody pridávajte toľko podľa toho akú chcete mať hustú omáčku.
Keď je mäsko hotové, pridáme nasekanú najlepšie čerstvú bazalku a už nevaríme.
Špagety alebo aj iné cestoviny, uvaríme v ososlenej vode, scedíme a pridáme kvapku olivového oleja. Na taniere naložíme špagety, zalejeme omáčkou a posypeme strúhaným syrom. Patrí medzi najobľúbenejšie jedlo mojich detí. DOBRÚ CHUŤ!