Jogostrecha - môj prvý pokus so zeesanom



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

4 vajcia, 4 PL práškového cukru, 4 PL polohrubej múky. Krém: 250 ml šľahačkovej smotany - ja som použila rastlinnú šľahačku, 150 ml bieleho jogurtu, 200 ml kyslej smotany, 1 vanilkový cukor, 2 - 3 PL práškového cukru, 125 g Zeesanu, 250 ml vlažnej vody. Okrem toho piškóty a ovocie - v mojom prípade to boli jahody.

POSTUP PŘÍPRAVY

Objednala som si Zeesan a chcela som ho vyskúšať. Toto bol môj prvý pokus s ním. Zeesan je stužovač šľahačky a môže byť rôznej príchuti. Ja som si objednala Jung malina. Bielky ušľaháme s polovičnou dávkou cukru, žĺtky vyšľaháme s druhou polovicou cukru. Potom na striedačku vmiešame, múku a vyšľahané bielka. Pečieme na papieri na pečenie cca 12 minút na 180 stupňou. Z upečeného korpusu odstránime papier na pečenie a necháme vychladnúť. Medzitým si pripravíme krém. Šľahačku vyšľaháme nie úplne do tuha, pridáme biely jogurt, kyslú smotanu. Pridáme zeesan rozmiešaný s vodou a vyšľaháme do tuha. Do formy na biskupský chlebíček si vložíme tvrdý papier tak, aby vo vnútri tvoril špic, pridáme potravinovú fóliu.
Vychladnutý korpus do dlhšej strane rozdelíme na tri časti. Prvé dva diely vložíme na kartón vyložený potravinovou fóliou, nalejeme polovicu smotanovo zeesanovej hmoty. Do stredu naukladáme piškóty a ovocie a zalejeme druhou polovicou hmoty. Na vrch položíme posledný diel piškóty. Dáme stuhnúť do chladničky. Po vychladnutí krájame.
Je to môj prvý pokus o strechu a tak to aj dopadlo. Ale verím, že tie nasledovné budú krajšie.

Pripravená forma