Rybie prsty s hranolkami



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Prsty: 2-3 filety z bielej ryby (treska,pangas),sol,korenie,hl.muka,vajička,struhanka+sezam Hranolky: zemiaky,sol,korenie,olej,rasca,hruba muka Dresing na šalat: horčica,med,olivovy olej,balzamiko ocot,pažítka,miešany šalat alebo čerstva zelenina Dresing na hranolky a rybu: majoneza alebo tatarka,kečup

POSTUP PŘÍPRAVY

Inšpiracia pre "prázdninové babky " a ich vnučatká alebo fastfood doma..

Filety ,ešte trochu zamrznute,si nakrajame na pasiky.Posolime ,pokoreníme.Do nadob s vrchnakom si dame muku,vajička a struhanku zmiešanu so sezamom.Dame par kuskov ryby do muky,zatvoríme a potrasieme a takto pokračujeme aj vo vajíčku a v struhanke .je to jednoduchšie ako babrat sa s kazdym kuskom zvlašt.
Zemiaky si nakrajame na hranolky,trochu povaríme asi 5 minut,zlejeme ,polejeme olejom,posolíme ,orascujeme a vysypeme na plech.Posypeme rovnomerne hrubou mukou-asi tak ako ked solíte,a dame piect na 200 st do chrumkava.( super receptík na zemiačky od janikovej mamky-dakujeme) Rybu klasicky vypražíme na oleji. Pripravíme si miešany šalat a dresingy.Na každy dresing ingrediencie len zmiešame podla chuti.Na tanieri rybu pokvapkame kuskom citrona..