Voňavé kuracie stehná v jogurte



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

* 5 kuracích stehien * ............................ MARINÁDA: * 300g biely jogurt * šťava z 1/2 malého citróna * 2PL sójová omáčka * 1PL kari korenie * 1/2 ML biele ml.korenie * 1 ML červ.paprika * 1 ML soľ * 2 pretlačené strúčiky cesnaku * .................... * petržl.vňať * maslo * 70g strúhaný aidam - nepovinné *

POSTUP PŘÍPRAVY

- stačí si iba večer pripraviť , ráno vložiť do rúry a obed máte coby-dup :)

- u nás boli 4 kuracie stehienka a 2 krídelká
- suroviny na marinádu premiešame /soľ zarovno ML/
- vymiešanou marinádou zalejeme stehná a necháme odpočívať v chladničke na noc
- na druhý deň posypeme petrž.vňaťou, naplátkujeme maslo, zakryjeme alobalom a dáme piecť do makka /teplota 175 stupňov
- keď sú už makké, možeme sa rozhodnúť, už iba odstránime alobal a necháme za občasného polievania zapiecť do chrumkava, alebo ako ja zostalo mi kúsok aidamu, tak som ho tam nastrúhala - tiež zapečieme ................ dobré i so syrom i bez ...
hotovo
- sú výborné šťavnaté, voňavé .... podávame s ryžou a zeleninkou