Krémová petržlenová polievočka



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

2-3 väčšie petržleny, 2-3 zemiaky, 1/2 väčšej cibule alebo 1 menšia, môže byť aj trocha zeleru, voda, 1dcl smotany, na dochutienie: soľ, vegeta, mleté korenie, drvená rasca, bazalka. finálna fáza: kopček pochúťkovej smotany alebo šľahačky a posekaná petržlenová vňať na ozdobu a dochutenie

POSTUP PŘÍPRAVY

Polievočka je vhodná aj pre deťúrence v období prvých príkrmov, samozrejme bez zeleru a korenia.

...zeleninku si očistíme...
... a nakrájame na drobné kocočky..
...zakiaľ krájame zeleninu, na rozpálenom oleji orestujeme cibuľku...
... keď je pekne do sklovita, pridáme ostatnú zeleninu...
... po orestovaní zeleninky pridáme cca 2 l vody a varíme , kým nie je všetok obsah hrnca do mäkka...
.... ak je zelenina dostatočne mäkká, ponorným mixérom ju vymixujeme do hladka...
... zalejeme smotanou, necháme prejsť varom a dochutíme soľou, MČK, rascou a bazalkou...
... na tanieri môžme podávať ozdobené pochúťkovou smotanou alebo šľahačkou a posypané petržlenovou vňaťkou...