Krémová petržlenová polievočka

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
2-3 väčšie petržleny, 2-3 zemiaky, 1/2 väčšej cibule alebo 1 menšia, môže byť aj trocha zeleru, voda, 1dcl smotany, na dochutienie: soľ, vegeta, mleté korenie, drvená rasca, bazalka. finálna fáza: kopček pochúťkovej smotany alebo šľahačky a posekaná petržlenová vňať na ozdobu a dochutenie
POSTUP PŘÍPRAVY
Polievočka je vhodná aj pre deťúrence v období prvých príkrmov, samozrejme bez zeleru a korenia.
 |
...zeleninku si očistíme... |
 |
... a nakrájame na drobné kocočky.. |
 |
...zakiaľ krájame zeleninu, na rozpálenom oleji orestujeme cibuľku... |
 |
... keď je pekne do sklovita, pridáme ostatnú zeleninu... |
 |
... po orestovaní zeleninky pridáme cca 2 l vody a varíme , kým nie je všetok obsah hrnca do mäkka... |
 |
.... ak je zelenina dostatočne mäkká, ponorným mixérom ju vymixujeme do hladka... |
 |
... zalejeme smotanou, necháme prejsť varom a dochutíme soľou, MČK, rascou a bazalkou... |
 |
... na tanieri môžme podávať ozdobené pochúťkovou smotanou alebo šľahačkou a posypané petržlenovou vňaťkou... |