ČÍNA

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

hydinové mäso, pór , vajce , vegeta , korenie na čínu , biele víno alebo vermut , cibuľa , sójová omáčka , olej.

POSTUP PŘÍPRAVY

Mäso nakrájame na kocky alebo akokoľvek inak a naložíme na noc do marinády ( ale nemusíme ) z : vajce , vegeta , sójová omáčka , korenie , vermut al.víno .Všetko podľa chuti.
Osmahneme na cibuli a dusíme.Pred odstavením , asi na 10 minút , pridáme do panvice na kolieska nakrájaný pór a podusíme do mierneho zmäknutia.
Podávame s ryžou ( ja , keď ryžu odstavím , pridám do nej buď kukuricu alebo hrášok , ALEBO hneď na začiatku varenia do nej na hrubo nastrúham mrkvu ) alebo s hranolkami pečenými v rúre.
Celé spracovanie netrvá dlhšie ako 30 minút! A je to tráááááášne chutné!