Fašírky z morčacieho masa s pórkom-bez vysmážania

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
400 g morčacieho alebo kuracieho masa*1 cibuľa*1/2 póru*2 strúčiky cesnaku*olej*zelená petržlen.vňať*soľ*mčk
POSTUP PŘÍPRAVY
Rýchle,diétne,chutné..................čo dodať,zvyšok v obrázkoch.
 |
Na panvičke na troche oleja si orestujeme nakrájaný pór a cibuľu.... |
 |
...morčacie maso,alebo kuracie,alebo 1:1 si nakrájame na menšie kúsky a dáme do mixéra.Párkrát prebehneme.Skor ho necháme nahrubšie,akoby sme mali mať z masa kašu..... |
 |
...k masu pridáme orestovaný pór a cibuľku.... |
 |
...pridáme zelenú peržlelku,soľ,mčk a najlepšie rukou vypracujeme hmotu.... |
 |
...na plech na papier na pečenie dávame masové kopky.Maso šlo krásne tvarovať,držalo spolu.Keby Vám to nešlo,namočte si ruky vo vode.Papier nie je potrebné mazať olejom.V mase je olej z restovanej cibule.Premýšlala som,šlo by to a z bravčového.....Dáme do vyhriatej rúry na 200 stupňov asi na 25 minút....sledujte!!! |
 |
...asi po 15 minútach sú už fašírky hotové.Otočíme ich.To už len preto,aby dostali farbu z oboch strán... |
 |
...tu sú už obojstranne farebné...........už o tom svedčí aj pnp.... |
 |
...no a degustujeme.So šalátom,opečenými zemiačkami,rozprávka. |