Bleskový slivkový koláč



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

2 a 1/2 hrnčeka hrubej múky * 1 hrnček cukru * 1 hrnček mlieka * 1/2 hrnčeka oleja * prášok do pečiva * 2 vajcia * odkôstkované slivky

POSTUP PŘÍPRAVY

Ráno, ešte polomŕtvu, ma vytiahol z postele sused, keď zazvonil a priniesol mi plné vedro krásnych sliviek. Hneď som vedela, ktorým smerom sa bude uberať môj deň....

1. Na úvod nemôžem nevložiť zopár fotiek, ako mi dcérka Laurinka pomáhala umývať slivky. Tvrdila pritom, že je veľká šikulka :-))) Nuž, ako hovorí staré slovenské príslovie: "Dobré sa chváli samo".
2. Laurinka skoro spadla do umývadla.... tak vehementne mamičke pomáhala.
3. Laurinka čistila, ja som robila iba asistentské práce. Slivky som rozdelila na polovičky a vybrala kôstky.
4. Do misy dáme 2 a pol hrnčeka hrubej múky,
5. pridáme hrnček cukru,
6. hrnček mlieka,
7. pol hrnčeka oleja,
8. a dve vajíčka. Cesto metličkou dobre vymiešame.
9. Pridáme prášok do pečiva.
10. a vylejeme do nízkej formy.
11. Naukladáme slivky hore papuľkami...
12. Brutálne náročná lacnejšia verzia veľkej dávky škoricového cukru: jemný kryštálový cukor zmiešame s celým sáčkom mletej škorice.
13. Slivky statočne, zodpovedne a hlavne kvalitne prikryjeme škoricovým cukrom.... a neostáva nám nič iné, iba ho šupnúť do rúry.
14. V horúcej rúre pečieme asi 30 minút.
15. Fotka upečeného bleskového slivkového koláča.