*♥*Kysnuté makové slimáky z rumového cesta*♥*



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=28887 Maková plnka: mletý mak, práškový cukor a škorica podľa chuti, hrozienka, roztopené maslo na potieranie*** Škoricová plnka: škorica, kryštálový cukor, maslo na potretie

POSTUP PŘÍPRAVY

Pomletý mak, cukor a škoricu dáme do rajnice, prilejeme trochu mlieka a rozmiešame na kašičku. Dáme na sporák, chvíľu dusíme a stále miešame. Necháme vychladnúť.
Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske, potrieme rozpusteným maslom a navrstvíme makovú plnku, ktorú rovnomerne rozotrieme a posypeme hrozienkami.

Stočíme ako roládu a pokrájame na asi na 3 - 4 cm kúsky, ktoré nakladieme do pekáča buď vymasteného a vysypaného múkou alebo vyloženého papierom na pečenie
Potrieme maslom. Upečieme pri 200°C asi za 20 minút
A môžeme sa pustiť do nich
v priereze
Podobne postupujeme so škoricovníkmi, ibaže plnku nemusíme variť. Cesto len natrieme rozpusteným maslom, posypeme zmesou škorice a kryštálového cukru, stočíme, nakrájame a uložíme do pekáča. Ešte zvrchu pomastíme a dáme piecť.