Linecké koláčiky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto: 60 dkg hladká múka, 10 dkg práškový cukor, 1 žĺtok, 38 dkg palmarín /hera/, 2 PL umu Čokoladova poleva: 100 g čokoláda na varenie, asi 40 g cera Iné prísady: marhuľový či ríbezlový lekvár

POSTUP PŘÍPRAVY

Hladkú múku spolu s práškovým cukrom si preosejeme cez sitko, do ktorej postupne pridáme žĺtko, um a zmäknuté na kocky nakrájaný palmarín. Z uvedených surovín si vypracujeme cesto, ktoré necháme na 30 minúť chladiť do chladničky v potravinárskej fólii alebo mikrotenové vrecko. Potom cesto rozvaľkáme ca na 0,5 cm a formičk vykrajujeme kolieska, srdiečka, mesiačiky...čo len chceme.
Z uvedeného cesta sa upečie až 7 plechov, ktoré dávam piecť na ventilátor na 180 stupnov... 2 plechy naraz na druhý a štvrtý rad. Ukladám ich na papier na a šup do vyhriatej rúry . Po vychladnutí spájame lekvárom u nas ide marhuľový a lekvárový ak kvôli efektu a spolovice namáčame v čoko. poleve.

. Su ozaj chutné, rokmi overené a oskúšané cesto....ktoré nikdy nesklamalo....potrebujú 2 - 3
dni a sú FANTASTICKE.dáme

Takto vyzerajú po namočení do čokoládovej polevy...a už si len pochutiť na maškrte..
a ešte jeden pohľad na druhý plech