Jahodové potešenie z BIO Jahôd :o) alias bublanina



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Piškótové cesto - 4 vajíčka, 120 g práškový cukor, 120 g polohrubá múka, 1 prášok do pečiva, 400 g bio jahôd / z babičkinej záhradky Na ozdobu - čokoladova poleva alebo čoko topping + šľahačka

POSTUP PŘÍPRAVY

Vajíčka izbovej teploty ....oddelíme žĺtky od bielkov. Do žĺtkov pridáme práškový cukor a vyšľaháme do penista. Preosejeme si polohrubú múku do ktorej pridáme prášok do pečiva. Postupne po lyžičkách pridávame do žĺtkovej hmoty a na záver pridáme vy-šľahaný sneh z bielkov do ktorých som dala štipku soli. Pomaly zmiešame veľmi jemno, aby sme nezničili bublinky. Polovicu cesta najelema na plech vyložený papierom na pečenie, poukladame na štrvrtinky nakrájané jahôdky´a opät na vrch nalejeme zvyšok cesta. Dáme piesť do vyhriatej rúry na stupnov cca 30 - 40 minúť.
Upečený koláčik polejeme čokoladou polevou tak ako to má každý rád a ozdobíme šľahačkou. Prajeme dobrú chuť.

Bublaninka tesne po vybratí z rúry....ach ta vôôôna
Ešte za horúca polejeme čokoladovou polevou, alebo topingom ....kto ako ma rád.
Nakrájaná...pripravená na maškrtenie