Gaštanovo - smotanová torta

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
PIŠKÓTA: * 4 vajíčka * 120g pr.cukru * 120g pol.múka * 2 ML PDP * 2 PL kakao * .......... GAŠTANOVO-SMOTANOVÁ PLNKA: * 250g gaštanové pyré * 1 vanilk.cukor * 1-2 PL pr.cukor * 125g maslo * 200g kyslá smotana * ........ SMOTANOVÁ PLNKA : * 250ml šľahačková smotana * 200g kyslá smotana * 1 stužovač * 1 vanilkový cukor * .......... dlhé piškóty, pikantný džem
POSTUP PŘÍPRAVY
- pre žabky za vysvedčenie .....
 |
- celé vajíčka vyšľaháme s cukrom - poriadne ! - do penista / šľahať aspoň 5 min/ - potom pridáme múku, PDP, preosiate kakao |
 |
.. |
 |
- vylejeme do tortovej formy /priemer 20cm/ vymazanej maslom a vysypanej múkou - dáme piecť - teplota 180 stupňov na caa 13-15 min ... sledovať, skúsiť špajlou, či sa nevyťahuje |
 |
- upečená krásne penovitá piškóta... necháme vychladiť |
 |
- keďže piškótu som piekla včera, zabalila som ju vychladnutú do potr.fólie |
 |
- pomocou nitky prerežeme na polovicu |
 |
Gaštanový krém: - rozmrazené gaštanové pyré, maslo a cukor vyšľaháme do krémova |
 |
- pridáme kyslú smotanu a opať prešľaháme /ochutnajte, či máte dosť sladké ... dá sa upraviť podľa seba/ - |
 |
krém hotový - ... je strašne mňam |
 |
- prekrojenú piškótu natrieme džemom /dala som jahodový/ |
 |
- natrieme časťou gaštanovej plnky a priklopíme druhou časťou piškóty |
 |
- potretý povrch a boky torty ...................../dáme zatiaľ do chladničky, kým si pripravíme piškóty a smotanovú plnku |
 |
- smotanová plka: - šľahačku vyšľaháme so stužovačom a potom pridáme kyslú smotanu a vanilku - premiešame a hotovo |
 |
piškóty odfikneme podľa výšky akú potrebujeme |
 |
natrieme smotanovou plnkou |
 |
priložíme piškóty |
 |
a nejako už dodekorujeme ... |
 |
... a chuť všetkého je super, nechcela som ťažké maslové plnky /na vychladnutie pudingu v tomto teple sa mi čakať nechcelo/ , .............. tak som všetko odľahčila kyslou smotanou ... |
 |
a už sa ide na to :) ... a ušlo sa aj ich kamarátke |
 |
v reze .. mňam |