Čerešňová torta s bielou čokoládou

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
CESTO: 150g mliecnej cokolady * 175 g hladkej muky * 1 CL PDP * 140 g hnedeho cukru * 140 g zmaknuteho masla * 3 vajcia * 3PL mlieka * 1 rozmackany banan..... PLNKA: 200 g bielej cokolady(tentokrat som pouzila Milku,a podla mna je chutovo lepsia ako Orion) * 200 g ceresni+par na ozdobu * 300 ml creme fraiche * pol saciku Dr.Oetker "stuzovac za studena",alebo za lyzicu praskovej zelatiny...
POSTUP PŘÍPRAVY
Túto tortičku som piekla sestre na narodeniny,a i keď moc slávnostne nevyzerá,chuťový zážitok je viac ako bohatý:)Vysoko ODPORÚČAM!!!!!!!
 |
tortovu formu (20cm) si vymazeme maslom,a vylozime papierom na pecenie.. |
 |
metlickou si zmiesame muku,PDP,cukor,vajcia,mlieko,a maslo.. |
 |
miesame asi 2 minuty.. |
 |
potom pridame nastruhanau mliecnu cokoladu(3/4 nastruhame,1/4 nasekame),a roztlaceny banan..zlahka zamiesame... |
 |
nalejeme do formy,a pecieme pri 160 C,cca 30 minut.. |
 |
upeceny korpus nechame vychladnut.. |
 |
medzicasom si pripravime plnku...nad parou si roztopime bielu cokoladu.. |
 |
a do roztopenej namacame ceresne urcene na ozdobu... |
 |
a ukladame ich na papier na pecenie.. |
 |
do cokolady si potom zamiesame creme fraiche.. |
 |
zial dostat asi len v METRE,ale naozaj odporucam zainvestovat .... |
 |
v povodnom recepte nebol pouzity ziadny stuzovac,ale zial povodny recept bol cely zle:(..takze stuzovac treba..bud teda pouzite ten za studena,postupujte podla navodu,alebo este za tepla vmiesajte zelatinu(tiez podla navodu)...kremik dame vychladit ,kym nema polotuhu konzistenciu,teda taku,aby netiekol,ale dal sa natierat.... |
 |
korpus si rozrezeme na polovicu...korpus bude uzasne makucky,a vonavy..:) |
 |
do 3/4 kremu si zamiesame ceresne...vykostkovane a rozdelene na polovicky.. |
 |
natrieme na korpus... |
 |
prikryjeme dalsim korpusom,a navrstvime zvysny krem... |
 |
ozdobime ceresnickami,a ja som pouzila aj kandizovane ruzove lupene podla vyborneho navodu od Andrejky: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=28420 |
 |
este detailik:) |
 |
tortu podavame vylucne v den pripravy,a pripravujeme samozrejme z cerstvych ceresni:)
DOBRU CHUT!!!!!! |