nepečená jablková torta

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

cca 800 g jabĺčok, 100 g cukru, piškóty, 2 zlate klasy, voda, trochu šťavy z citróna.

POSTUP PŘÍPRAVY

Jabĺčka si očistíme a nahrubo nastrúhame. Pridáme cukor, ak sú jabĺčka sladšie pridáme aj citrónovú šťavu. Ja dávam vždy trošku pre chuť a sviežosť. Prilejeme pohár vody. Premiešame hodíme do hrnca. Privedieme k varu a cca 10 minút povaríme. Ďalej si do hrnčeka vody vysypeme dva zlaté klasy rozmiešame. Rozmiešané zlaté klasy pridáme do jabĺčok po tých desiatich minútach varenia. Po cca troch minútkach nám vznikne masa. Na spodok formy si poukladáme piškóty, vlejeme časť masy, rozotrieme, dáme zase piškóty. a zase vlejeme zvyšok masy. Tortu dáme stuhnúť do chladničky. Niečo podobné ako nepečená smotanová torta:-) Toto je úplne základny recept. Môžete si tam pridať hrozienka, sušené brusnice. Čokoľvek.

V tomto základnom stave ale nemusíte mať výčitky, že ste o desiatej večer zavítali do chladničky :-) Na leto veľmi osviežujúca :-)