Tiramisu
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
200 g piškót 400 g Lučiny alebo nátierkového masla 2 šľahačkové smotany 6PL cukru 3 dl kávy Amareto (mandľový likér), rum
POSTUP PŘÍPRAVY
Šľahačku vyšľaháme a pridáme do nej práškový cukor, nátierkové maslo, jednu alebo 2 lyžice amareta a premiešame. Do kávy pridáme lyžicu rumu a namočíme do nej piškóty. Dno tortovej formy vyložíme piškótami. Na piškóty dáme vrstvu krému a znova rozložíme piskoty, na ktoré dáme znova vrstvu krému. Nakoniec dáme poslednú vrstvu piškót, na ktoré dáme už len trocha krému a zarovnáme. Tortu posypeme kakaom a odložíme aspoň na 3 hodiny do chladničky.
Zdroj: http://www.akosatorobi.sk/video/1288/tiramisu-torta