Lieskovooriešková torta od Ajky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

KORPUS: 5 vajec++++150g pr.cukru++++100g hladkej múky++++150g masla/Hera++++100g pražených a nasekaných alebo nahrubo mletých lieskovcov++++100g horkej alebo varovej čokolády nasekanej+++ 1/2 pdp++++št.soli++++1/2 ČL ml.škorice/nemusí byť/++++++ PLNKA: 2 šľahačkové smotany 500ml +++ 2 stužovače++++vanilkový cukor 1 - 2 ks++++++++POLEVA: čokoládová alebo podľa vlastnej chuti ozdobiť ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Postup: žĺtky s cukrom vyšľaháme, do zmesi pridáme roztopené maslo chladné, zmiešame a pridávame zmiešanú hl.múku+orechy+čokoláda+škorica+pdp striedavo s tuhým snehom z bielkov. Pridáme na dvakrát. Pečieme v olejom mierne potretej forme a vystlanej papierom na pečenie cca 50min 180°C , mne stačilo piecť 40-45min. Korpus je pevnejší,ale mäký, aby v ňom čokoláda neklesla na spodok formy. Po vychladnutí korpus rozrežeme na polovicu, naplníme šľahačkou, dala som aj jahody a maliny. Vrch môžeme tiež potrieť šľahačkou, ozdobiť sekanými orieškami, čokoládou a ovocím alebo poliať čokopolevou. Dáme stuhnúť do chladničky a papáme. Dobrú chuť, torta je skvelá.++++++++++++++++++ Zabudla som uviesť, že oriešky opražíme nasucho v panvici, dávame pozor, aby nezhoreli. Takto sa nám ľahko ošúpu. ........................................................................................................................Výborný recept na túto tortičku mám od Ajky / web naničmama

POSTUP PŘÍPRAVY

xxxxxxx