Rohlíčky trdelníčky - na spôsob Skalického trdla



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Bola som na opekačke a tam boli zo Skalice rohlíčky, ktoré chuťou veľmi pripomínali skalické trdelníky. Snažila som sa ich upiecť. Na cesto som použila recept od ajkagajka ID 1976 - týmto jej veľmi pekne ďakujem. 250 ml mlieka, 2 PL umu, 3 PL rozpusteného masla, štipka soli, 3 žĺtky, 400g polohrubej múky, 8 PL cukru, 1 bal. sušeného droždia - ja som použila malú kocku droždia Fala. Na posyp: 200 g nasekaných vlašských orechov. Na posyp: práškový cukor zmiešaný s vanilkovým.

POSTUP PŘÍPRAVY

Klasickým spôsobom vypracujeme kysnuté cesto. Potom som postupovala tak, že som lyžicou odoberala kúsky cesta, na doske som tieto kúsky vyvaľkala do oválku a ten som následne zmotala do rohlíčka. Každý rohlíček som namočila do bilekov a následne do orechov. Dala som ich na plech vystlaný papierom na pečenie, nechala som ich ešte chvíľku kysnúť a potom som piekla na 180 C. Po upečení som ich posypala zmesou z práškového a vanilkového cukru.
Keďže som sa ponáhľala, robila som ich väčšie, po správnosti by to mali byť maličké rohlíčky.
Zdroj na cesto: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=4193

xx