Kávová torta s orieškovým krémom



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Korpus: 200 g práškového cukru, 6 žĺtkov, 1dl oleja, 1dl vody, 250 g polohrubej múky, 2 lyžice kakaa, 2 lyžice instantnej zrnkovej kávy, 2 lyžice čokoládového kapučína, 1 prášok do pečiva, sneh zo 6 bielkovPlnka: 1/2l mlieka, 2 zlaté klasy, cukor podľa chuti, maslo, mleté orechy

POSTUP PŘÍPRAVY

Kávový korpus mám z časopisu Báječná žena, citujem: "Recept našej čitateľky Marty Čopňákovej zo Slanskej Huty" a orieškovú plnku podľa Magdalénky http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=2212

suroviny na korpus
z bielkov si vyšľaháme sneh
cukor a žĺtka vyšľaháme na penu
asi trikrát prielejeme olej a postupne aj vodu, šľaháme 15 minút
mku, kakao, kávu, kapučíno, prášok do pečiva premiešame
pridáme do masy
zľahka vmiešame sneh
vylejeme do tortovej formy vyloženej papierom na pečenie, pečieme cca hodinu poprípade skontrolujeme
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=2212
vychladnutú tortu prerežeme na tri časti, natrieme krémom.... boky som osypala mletými orechami a na vrch som dala postrúhanú čokoládu
...