Kávová torta s orieškovým krémom

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Korpus: 200 g práškového cukru, 6 žĺtkov, 1dl oleja, 1dl vody, 250 g polohrubej múky, 2 lyžice kakaa, 2 lyžice instantnej zrnkovej kávy, 2 lyžice čokoládového kapučína, 1 prášok do pečiva, sneh zo 6 bielkovPlnka: 1/2l mlieka, 2 zlaté klasy, cukor podľa chuti, maslo, mleté orechy
POSTUP PŘÍPRAVY
Kávový korpus mám z časopisu Báječná žena, citujem: "Recept našej čitateľky Marty Čopňákovej zo Slanskej Huty" a orieškovú plnku podľa Magdalénky http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=2212
 |
suroviny na korpus |
 |
z bielkov si vyšľaháme sneh |
 |
cukor a žĺtka vyšľaháme na penu |
 |
asi trikrát prielejeme olej a postupne aj vodu, šľaháme 15 minút |
 |
mku, kakao, kávu, kapučíno, prášok do pečiva premiešame |
 |
pridáme do masy |
 |
zľahka vmiešame sneh |
 |
vylejeme do tortovej formy vyloženej papierom na pečenie, pečieme cca hodinu poprípade skontrolujeme |
 |
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=2212 |
 |
vychladnutú tortu prerežeme na tri časti, natrieme krémom.... boky som osypala mletými orechami a na vrch som dala postrúhanú čokoládu |
 |
... |