Hovadzie smotanové kari so šampiňónmi a karfiolom

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
* 350g hov.maso * 250g šampiňóny * 1/2 malého karfiolu * 1 cibuľa * 2 ML kari korenia * 1/2 ML kurkuma * 1/2ML ml.zázvor * 2 strúčiky cesnak * 250ml šľahačková smotana * 250ml mlieko * 1 PL pol.múka * soľ * vegeta * MČK * maslo *
POSTUP PŘÍPRAVY
- veľmi chutná voňavá variácia hov.maska na smotane
 |
- cibuľu si na masle /maslo asi 30-40g/ ošmahneme do sklovita pri nízkej teplote |
 |
- potom pridáme kari korenie a nakrájaný cesnak na drobno ... opražíme / len chvíľočku - čo sa uvoľní voňa/ |
 |
- potom pridáme masko nakrájané na rezance ... necháme ho zatiahnuť za premiešavania |
 |
- ochutíme zázvorom a kurkumou |
 |
- podlejeme vodou /aby bolo maso zaliate / a pridáme trošku MČK ... necháme dusiť takmer do makka |
 |
- zatiaľ si nakrájame šampiňóny na plátky a karfiol rozoberieme na menšie ružičky |
 |
- keď máme maso takmer makké, pridáme už vopred nakrájané šampiňóny a karfiol, /podlejeme podľa potreby vodou / ochutíme soľou a vegetou ... a dodusíme do makka |
 |
- udusené zahustíme zátrepkou zo smotany, mlieka a pol.múky /kopcovitá PL/ a miešame do zovretia |
 |
- po uvarení ochutíme plátkom masla na zjemnenie |
 |
- prajem dobrú chuť - podávame s knedľou, vhodné sú i múčne halušky ... dnes som schytala od manžela za toto jedlo neuveriteľnú pochvalu :) |