Pizzové šatôčky

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

CESTO: 800g hlad.múky, kocka droždia, 400ml mlieka, 1 ČL oregana, 1 ČL vegety, kečup, pizza korenie, 150 ml oleja, 1 ČL cukru, 1 vajíčko. Ostatné prísady podľa vlastnej chute.

POSTUP PŘÍPRAVY

Z mlieka, droždia a cukru si pripravíme kvások. Do veľkej misy preosejeme múku, pridáme oregáno, vegetu, olej a kvások. Cesto riadne vymiešame. Necháme podkysnúť. Potom cesto dáme na lopár, rozdelíme na 5-6 rovnakých bochníčkov. Bochník na pomúčenej doske vyvaľkáme, natrieme plát kečupom, posypeme podľa chuti pizza korením, z kraja poukladáme vedľa seba salámu, syr na to, môžeme pridať aj zeleninu /šampiony, kukurica, maťarská zmes.../. Zatočíme ako roládku a krájame trojuholníčky, či šatôčky. Poukladáme na papierom, alebo fóliou vyložený papier, ďalej od seba, potrieme rozšľahaným vajcom, môžeme posypať sézamom, alebo nastrúhaným syrom a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov. Chutia naozaj výborne a povedala by som, že na druhý deň sú ešte chutnejšie. Vyskúšajte! Dobrú chuť!

Takto nám kysne pomaly vymiesené cesto
Po vykysnutí preložíme na pomúčenú dosku.
Rozvaľkaný plát natrieme kečupom a posypeme pizza korením
Pekne od kraja uložíme salámu, môže byť šunka, ale aj obyčajná JUNIOR saláma. Na to príde zeleninka podľa chuti a syr.
Asi nejako takto...
Zatočíme roládku a krájame trouholníčky. Kedysi som robila rožteky, ale toto je oveľa rýchlejšie. Verte mi, keť ich urobíte raz a máte radi pizzu, aj vás to prestane baviť.
Postupne poukladáme na plech
Keď sú tam všetky, treba ich natrieť vajíčkom a šup s nimi do rúry.
A takto nejako vyzerajú. Ďalšiu fotku som nestihla urobiť. Tak teda dobrú chuť!