HUMUS (cícerová nátierka)



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

2 konzervy prepláchnutého cícera, 4 polievkové lyžice olivového oleja, 1-2 prelisované strúčiky cesnaku, 2 polievkové lyžice sezamovej pasty Tahini, šťava z jedného citróna (robím z 1 konzervy, teda z polovičnej dávky - úple postačí, je toho dostatočné množstvo)

POSTUP PŘÍPRAVY

Cícer, tahini, cesnak, olej a citrónovú šťavu zmixujeme ponorným mixérom na hladkú zmes. Dochutíme, prípadne podľa potreby zriedime vodou /ja viem priliať trošku z toho cícerového nálevu/.
Príloha "pita" chlieb, "arabský chlieb", ten trháme a máčame do nátierky. Nič lepšie nepoznám!
Maximálne rýchle, maximálne zdravé, čas prípravy 5 minú.