*♥*Grilované copy v medovej marináde*♥*



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

4 ks kuracích pŕs, naplátkovaná anglická slanina alebo šunka, špáradlá, 3-4 čL mexiko korenia, 4 čL korenia na kura*** Marináda : 4 PL oleja, 1 čL mexiko korenia, 1 čL korenia na kura, horčica (podľa chuti), kečup (podľa chuti), 1 čL balsamico octu, 2 čL medu, sójová omáčka, worchester, pár kvapiek tabasca (u nás sa minulo, tak som dala Kimbal) a 3 PL kyslej smotany*** Šťava : časť výpeku - zvyšok marinády kúsok masla, 1/2 -1 čL hladkej múky, kúštik kuracieho bujónu (ja mám najradšej KNORR), 2 strúčiky cesnaku

POSTUP PŘÍPRAVY

Kuracie prsia naklepeme cez fóliu, ale dáme pozor, aby sme ich nerozmašírovali.
Z jednej strany ich posypeme lyžičkou mexiko korenia a z druhej strany korením na kura.
Prsný plát po dĺžke nakrojíme na dvoch miestach tak, aby mäso na jednom konci zostalo vcelku.
Na jednotlivé pásiky položíme plátky slaniny alebo šunky a pásy spletieme ako copy. Háklivé miesta spevníme špáradlami, aby sa copky nerozpadli.

Pripravíme si marinádu pomiešaním všetkých uvedených ingrediencií. Copy obalíme v marináde, napokon ich do nej uložíme a uzavreté vložíme do chladničky na jeden až dva dni.
Copy vyberieme z marinády a kladieme na rozohriatu a trocha pomastenú grilovaciu plochu. Grilujeme pomaly zo všetkých strán. Pre istotu sa po prekrojení v polovici môžeme presvedčiť, či je mäsko ok ... ale dávame pozor, aby sa nespálilo. Hotové vyberieme a dáme do tepla (do rúry).

Dorobíme šťavu k mäsku. Do panvice kvapneme olej, kúsok masla, nakrájaný cesnak a trocha hladkej múky. Porestujeme chvíľu a zalejeme vodou, dobre rozmiešame, pridáme kúštik bujónu a zvyšok marinády. Doriedime buď vodou alebo ak chcete, kvapkou bieleho vínka (mne to s vínom bolo moc kyslé, dala som len vodu).

Kuracie prsia naklepeme cez fóliu, ale dáme pozor, aby sme ich nerozmašírovali.
Z jednej strany ich posypeme lyžičkou mexiko korenia a z druhej strany korením na kura.
Prsný plát po dĺžke nakrojíme na dvoch miestach tak, aby mäso na jednom konci zostalo vcelku.
Na jednotlivé pásiky položíme plátky slaniny alebo šunky a pásy spletieme ako copy.
Háklivé miesta spevníme špáradlami, aby sa copky nerozpadli.
Tak, hotovo...
Pripravíme si marinádu pomiešaním všetkých uvedených ingrediencií.
Po primiešaní smotany je marináda dosť hustá...
Copy obalíme v marináde, napokon ich do nej uložíme a uzavreté vložíme do chladničky na jeden až dva dni.
Copy vyberieme z marinády a kladieme na rozohriatu a trocha pomastenú grilovaciu plochu.
Grilujeme pomaly zo všetkých strán.
Pre istotu si jeden vyberieme a po prekrojení v polovici sa môžeme presvedčiť, či je mäsko ok ... inak pokračujeme, ale dávame pozor, aby sa nespálilo. Hotové vyberieme a dáme do tepla (do rúry).
Dorobíme šťavu k mäsku. Do panvice kvapneme olej, kúsok masla, nakrájaný cesnak a trocha hladkej múky. Porestujeme chvíľu a zalejeme vodou, dobre rozmiešame,
pridáme kúštik bujónu a zvyšok marinády. Doriedime buď vodou alebo ak chcete, kvapkou bieleho vínka (mne to s vínom bolo moc kyslé, dala som len vodu).
Copy môžeme servírovať vcelku so zeleninovými šalátmi, alebo ich môžeme šikmo poprekrajovať, popritom aj vybrať špáradlá a kladieme ich do taniera, kde sme si už pripravili horúcu omáčku a oblohu. Dobrú chuť.