Keksíkový nepečený koláč

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
KRÉM : 1/2 l mlieka * 1 PL hladkej múky * 1 vanilkový cukor * 2 PL kryštálového cukru * 1 vanilkový puding * 1 maslo * 3-4 PL práškového cukru * 1 PL kakaa * troška rumu * NA MUROVANIE: 4 balíčky BB keksov - dve obyčajné a dva čokobalenia * toť vsjo
POSTUP PŘÍPRAVY
Ahojte mamulienky, pridávam podrobný pokec k najjednoduchšiemu nepečenému koláču na svete pre tristo ľudí :-))) Robila som ho minulý víkend pre 8 ľudí a ešte aj troška skončilo v mrazničke. Nie že by nechutil.... len sa nehambím priznať, že keď išli všetci spať, tak som z neho uchmatla a schovala na horšie časy :-)) V mrazáku vydrží 40 dní.
 |
1. Do 1/2 litra mlieka pridajte jeden vanilkáč (označenie pre vanilkový puding), |
 |
2. pridajte 1 kopcovitú veľkú polievkovú lyžicu hladkej múky, |
 |
3. pridajte 2 PL kryštálového cukru, |
 |
4. a jeden vanilkáč - to je znova označenie pre vanilkový cukor. |
 |
5. Uvarte hustý puding, nechajte vychladnúť, ale počas toho neoddychujte. Puding miešajte do vychladnutia, teda nie vkuse, ale miestami, nenechajte na ňom urobiť "kožu", pretože potom by v kréme vynikli hrudky a krém by nebol hladučký. Keď necháte vedomky alebo nevedomky urobiť kožu, tak ju potom odstráňte, síce sa Vám zmenší objem krému, ale čo už s Vami, keď ste si nedali povedať :-))) Upozornenie pre jednovaječnú sestričku Alenku: Tá jedna cigaretka za to nestojí!!! A keď k cigaretke pridáš aj zo dve-tri kávy a dlhší pokec s božským na balkóne, puding môžeš rovno zjesť a vykašli sa na akékoľvek pečenie nepečeného koláčika. |
 |
6. V inej mise vyšľaháme maslo s práškovým cukrom. Koľko práškového cukru, to záleží od Vás, v akom "objeme" máte radi sladké krémy. Ja dávam také 3-4 PL práškového cukru, aby to nebolo moc sladké. Vyšľahajte do peny penúcej. |
 |
7. Do vytvorenej peny penúcej pridajte 1 PL kakaa. |
 |
8. Do masla pridajte trocha rumu. Ja som rum nenašla, asi ho manžel vypil :-)), tak som dala koňak. V podstate mi bolo jedno, akú frndžalicu pridám do krému, aj tak pridávame iba troška pre vôňu a arómu - detičky sa z toho neopijú a krém bude "šmakovatejší". Nakoľko som zažila za totality zbieranie miniatúrnych flaštičiek alkoholu, plechoviek a známok, toto je jediná zbierka z "izmu", ktorá mi vydržala a doteraz odkladám v príborníku asi 100 kusov alkoholu a niektoré sa sem-tam a tam-sem vyparia do večných lovíšť. Frndžalicu primiešavajte opatrne, a nech Vás ani nenapadne dať jej veľa. Krém sa zrazí a oddelí sa z masla voda od tuku. Chutí to v podstate tak isto, ale zbytočne by ste sa rozladili a poplakali :-)) Pridajte ozaj iba troška a hlavne, primiešavajte tú trošku veľmi opatrne na vysokých otáčkach. |
 |
9. Krémy spojíme. Nezabudnite: VŽDY, za akýchkoľvek podmienok, pridávame netuk do tuku - t.j. puding do masla a to po lyžičkách za stáleho miešania, aby sa krém spojil. Samozrejme, puding je už úplne studený, aj keď do neho strčíte prst, puding je všade rovnakoteplý. |
 |
10. A ide sa murovať. Spájame keksíky krémom. Keksíky dávajte rovnakým smerom a rovnomerne do seba stláčajte. Nechcem robiť BB keksom zadarmo reklamu, ale hoci sú najdrahšie spomedzi všetkých maslových keksov, sú kvalitou najlepšie a výborne vsajú vlhkosť z masla a pritom držia tvar. Už som skúšala rôzne lacnejšie možnosti, ale BB keksy vyhrali. |
 |
11. Aj Laurinka zliepa koláčik. Bola strašne podarená, nanášala krém - tričko aj nohavice som dala vyvárať na dvojnásobnom programe, ja som to prežila s ľahšou ujmou na zdraví, ale jej šťastný piskot stál za to. |
 |
12. ....... zliepame a zliepame... pokým máme keksy. Potom fertig Mariška a zbytkom krému natrieme vrch zákuskov. |
 |
13. Ozdobíme jednoduchým ťahom oblého noža - urobíme "kmeň stromu" a výsledkom sú dve dlhé štangle zákuska, ktoré dáme na pár hodín do chladničky a krájame priečne - teda šikmo na také 1/2 cm hrubé rezy. |