Francúzke zemiaky

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
zemiaky, údenina (klobáska, párky, špekáčiky...) uvarené vajíčka, kukurica, smotana kyslá + mielko + vajíčko, koreniny, tvrdý syr
POSTUP PŘÍPRAVY
Toto jedlo sa určite robí skoro v každej rodine. Ja ho robím takto .... naučila som sa od mamičky :) patrí jej za to vďaka... :))
 |
pripravíme si potrebné ingrediencie...+ zapekaciu nádobu s pokrievkou... |
 |
nádobu si vymastíme tukom - dala som husaciu masť - a vysypeme strúhankou. Uložíme polovicu zemiakov, ktoré dobre osolíme. |
 |
Na zemiaky rozložíme nakrájaú údeninu. Pridala som aj trošku zelenej papriky nakrájanej na kocočky. |
 |
Teraz kukuričku a uvarené a nakrájané vajíčko. |
 |
Na vajíčka úhľadne uložíme zemiaky a posolíme ich. |
 |
Pripravíme si zálievku - smotana + miečko + vajíčko + vegeta.... premiešať. |
 |
Zemiaky zalejeme zálievkou a prikryjeme. |
 |
Na hodinu bude obsadená rúra predhriata na 220st. |
 |
Asi po 45 min. vyberieme a posypeme strúhaným syrom. Dáme zapiecť.... |
 |
Vytvorí sa kompaktná vrstva... ktorá krásne rozvoniava... |
 |
Počkáme na rodinu a spoločne sa do toho pustíme..... |
 |
celkom sa vydarili |