Zemiakové pyré s cícerom a špenátom

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
*4 -5 zemiakov * 1 konzerva cíceru * 7 guličiek špenát /al. čerstvý špenát / * maslo * mlieko * 2 strúčiky cesnak * koriander * soľ
POSTUP PŘÍPRAVY
- jeden z tých ohromne rýchlych a zároveň chutných jedál
 |
- zemiaky si nakrájame na kocky a dáme variť do posolenej vody .. keď sú už takmer uvarené prihodíme i guličky špenátu a dovaríme |
 |
zatiaľ si mažiari rozbijeme na prach pár guličiek koriandru / kto mažiar nemá, rozdrtí ich valčekom a pod/ |
 |
- zemiaky so špenátom zlejeme /opatrne, aby špenát neubzikol:) alebo si pomožeme sítkom a prípadný špenát, ktorý sa nám dostal do sítka vrátime k zemiakom / - pridáme maslo, mlieko podľa potreby, rozdrtený koriander a trošku soli ............... jasne, že špenát by som mohla pripraviť zvlášť dusením, parením a pod ... ale, nepovažujem to za potrebné pri tomto mrazenom guličkovom a zároveň to mám bez ďalšieho bordelu okolo :) / |
 |
- do rozmiešaných špenátových zemiakov pridáme scedený cícer |
 |
a nakoniec pretlačíme cesnak - prešľaháme ... a hotovka |
 |
a podávame so skaramelizovanou cibuľou ako hlavné jedlo, je to sýte a nič viacej k tomu netreba .... dobrú chuť :) |