ZELENA FAZULKA v paradajkovej omacke (aj do 90 DD)



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

asi 800 g zavaranej fazulky( alebo cerstvej vopred ocistenej a uvarenej) 1 väcsia cibula, 2 struciky cesnaku, 1 doza (krabicka) pasirovanych paradajok asi dcl vody na podliatie 2 PL olivoveho oleja, tymian,majoran,mck,mleta paprika,sol kocka zeleninoveho vyvaru

POSTUP PŘÍPRAVY

Na oleji si spenime cibulku a cesnak,pridame odkvapkanu a oplachnutu fazulku.Kto ma cerstvu,prida uz ocistenu a uvarenu.Premiesame,pridame koreniny okrem soli a podlejeme vodou.Nechame prejst varom a pridame dpasirovane paradajky z dozy.Vsetko dobre premiesame a nechame na miernom ohni takto asi 20min,kym omacka nema hustu konzistenciu,tj.,ze fazulka v nej neplava,ale je s omackou spojena.Osolime a odstavime.Chuti vyborne so zemiakovou kasou alebo s bagetou a aj studena alebo ako priloha k pecenemu mäsu (steak).Pridanim Tabasca alebo chilli ziskate super pikantnu chut.Vyborne na lahku veceru ci obed.My sme mali so zemiakovou kasou s rastlinnym masielkom a sojovym mliekom.Do kase som pridala stipku muskatoveho orieska.Super!