Korytnačka



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

500g hladkej múky, 1 droždie, cukor, 60g roztopeného masla, 3dcl mlieka, soľ

POSTUP PŘÍPRAVY

Tak tento recept mi priniesla sestra zo Švajčiarska, je to ich tradičný COPF, pečivo...Hotové cesto je ako plastelína a tam z nehotvarujú nádherné všelinejaké možné aj nemožné veci, pletú to ako naše vianočky, atď. Ja som si zvykla piect takúto starú korytnačku...Pečiem ju často - keď prekvapí návšteva, keď dojde pečivo, super sa hodí na Veľkú Noc....atď. Tak teraz ako na to: -urobíme si kvások, ktorý potom vlejeme do múky , pridáme roztopené maslo, soľ a DLHO!!!!!!!! hnietime, ci miešame, resp.mixujeme, musia sa robiť bublinky a cesto musí byť ako plastelína -len vtedy bude chutit tak ako má!!!! Necháme vykysnúť. potom si odtrneme 6 menších kúskov -na hlavu, nohy a chvost. Maslom potrieme stred plechu, menší kruh ako je korytnačka,keďby sme potreli celý, roztečie sa!!! Zo zvyšku urbíme bochník, pripojíme ostatné časti, "pancier" jemne -max. 1mm hboko nožíkom ponarezujeme, potrieme vajíčkom, do hlavy vtlačíme oči-hlboko. Dáme piecť do vyhriatej!!!!!! trúby na 220 stupňov do zlatista . Na dobre upečenú korytnačku sa dá zaklopať......Toto pečivo skladujte zabalené v utierke, alebo plátenom vrecku, nedávajte do igelitu!!!!!!!!!!!!