Talianská pizza Margherita



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

* 250g hladkej múky * 20 g droždia * 1 ČL soli * voda podľa potreby Paradajková omáčka : * 5 PL kečupu * paradajkový pretlak malý * bazalka * soľ * čierne korenie * paradajky Na obloženie: * mozarella * strúhaný syr * bazalka čerstvá

POSTUP PŘÍPRAVY

Z múky, droždia, soli a vody vymiesime cesto . Rozdelíme na dve bochníky a odložíme na dve hodiny na teplé miesto, aby cesto vykyslo.

Po dvoch hodinách cesto vyberieme. Nevaľkáme ale rukami vytvarujeme kruhy, ktoré potrieme paradajkovou omáčkou ( môže byť aj len kečupom). Obložíme mozarellou, strúhaným syrom a lístkami čerstvej bazalky. Kto chce môže na vrch pridať na štvrtinky rozrezané cherry paradajky. Pečieme pri 300°C asi 10 minút. Cesto sa dá obložiť hociím. nemusí to byť striktne mozarella či iný syr . Ja to robím takto, no ako sa vraví fantázii sa medze nekladú.

Paradajková omáčka: V miske zmiešame pretlak, kečup, na kúsky pokrájané paradajky, bazalku, soľ a korenie