
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
75 dg hladkej múky, 25 dg masla, 0,8 dl oleja, 11 dg kryštálového cukru, 1 kocka droždia, 1 KL vanilkového cukru, 2 žĺtka, 0,5 l mlieka, troška soli Na plnku: tvaroh, cukor, hrozienka
POSTUP PŘÍPRAVY
Urobíme si klasicky cesto, ktoré necháme vykyskúť. Vyvaľkáme a vykrajujeme kolieska.
![]() |
kolieska preložíme na plech, do stredu si pohárom urobíme jamku na plnku a necháme ešte 15 - 20 minút nakysnúť. |
![]() |
na plnku si zmiešame tvaroh, cukor a hrozienka, kto chce, môže aj žltka (ja som mala tvaroh z domáceho mlieka, tak som tam už nič iné nedávala) a lyžičkou ukladáme do "jamiek". Mala som ešte zamrazené čierne ríbezle, tak som ich dala ešte na tvaroh. |
![]() |
...pečieme pri 190 st.C asi 15 minút |