
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Masť, 1 cibuľka, 1 kura, 3 ČL sladkej papriky, 2 ČL soli, 1/2 litra vody, 1 kyslá smotana a 1 PL hladkej múky.
POSTUP PŘÍPRAVY
Na masti opraž cibuľku. Pridaj mäsko (môže byť aj zajačie, bravčové, morčacie alebo drobky). Posyp ho paprikou a premiešaj. Pozor aby to neprihorelo lebo paprika zhorkne. Osoľ a zalej vodou.
V kuchte (tlakovom hrnci) var 1/2 hodinu, v normálnom hrnci hodinu a štvrť až hodinu a pol (záleží od druhu mäsa). Nakoniec zahusti kyslou smotanou rozmiešanou s hladkou múkou. Nechaj ešte raz prevrieť a hotovo.
Papáme s haluškami ale môže sa aj s cestovinami alebo chlebom.
![]() |
Na masti opraž cibuľku. |
![]() |
Pridaj mäsko, papriku a soľ a poriadne premiešaj. Pozor aby ti to neprihorelo :) |
![]() |
Pridaj vodu. |
![]() |
Po pol hodinke dusenia v kuchte (tlakovom hrnci) vlej kyslú smotanu rozmiešanú s múkou a premiešaj. Nechaj ešte raz prevrieť. |