Paprikáš



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Masť, 1 cibuľka, 1 kura, 3 ČL sladkej papriky, 2 ČL soli, 1/2 litra vody, 1 kyslá smotana a 1 PL hladkej múky.

POSTUP PŘÍPRAVY

Na masti opraž cibuľku. Pridaj mäsko (môže byť aj zajačie, bravčové, morčacie alebo drobky). Posyp ho paprikou a premiešaj. Pozor aby to neprihorelo lebo paprika zhorkne. Osoľ a zalej vodou.
V kuchte (tlakovom hrnci) var 1/2 hodinu, v normálnom hrnci hodinu a štvrť až hodinu a pol (záleží od druhu mäsa). Nakoniec zahusti kyslou smotanou rozmiešanou s hladkou múkou. Nechaj ešte raz prevrieť a hotovo.
Papáme s haluškami ale môže sa aj s cestovinami alebo chlebom.

Na masti opraž cibuľku.
Pridaj mäsko, papriku a soľ a poriadne premiešaj. Pozor aby ti to neprihorelo :)
Pridaj vodu.
Po pol hodinke dusenia v kuchte (tlakovom hrnci) vlej kyslú smotanu rozmiešanú s múkou a premiešaj. Nechaj ešte raz prevrieť.