Dvojfarebné špirálky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

SVETLÉ CESTO: 210g hladkej múky, 70g práškového cukru, 2 žĺtky, 140g Hery, štípka soli, citrónová kôra, 1 lyžička citrónovej šťavy, 1 vanilkový cukor. TMAVÉ CESTO: 210g hladkej múky, 70g práškového cukru, 2-3 žĺtka, 140g Hery, štípka soli, 1PL kakaa, 1 vanilkový cukor. 2 bielka na potretie cesta.

POSTUP PŘÍPRAVY

Tieto keksiky majú chuť krabicových esíčok, ktoré si kupujeme :-)

Spracujeme si svetlé cesto
taktiež tmavé cesto, dáme ich na chvíľu do chladničky
pred časom by som nepovedala, že z tohto sa dá spracovať cesto do celku :-)
Po oddychu si oba cesta zvlášť vyvaľkáme na obdlžníkový plát.
....
Spodný plát potrieme rozšľahaným bielkom
....
na vrch položime druhý plát a valčekom vytlačíme prípadné vzduchové bubliny.
Horný plát tiež potrieme bielkom
... a zvinieme do pevnej rolády, ktorú zabalíme do alobalu a necháme v chladničke poriadne stuhnúť.
Už stuhnutú roládu takto pekne nakrájamé fakt ostrým nožom asi na 5mm plátky
preložíme ich na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme pri 170 stupňoch 8-1O minút. Ďalej už nezdobíme ani necukrujeme.
Výborné ku káve, čaju a je ich množstvo.