Dvojfarebné špirálky
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
SVETLÉ CESTO: 210g hladkej múky, 70g práškového cukru, 2 žĺtky, 140g Hery, štípka soli, citrónová kôra, 1 lyžička citrónovej šťavy, 1 vanilkový cukor. TMAVÉ CESTO: 210g hladkej múky, 70g práškového cukru, 2-3 žĺtka, 140g Hery, štípka soli, 1PL kakaa, 1 vanilkový cukor. 2 bielka na potretie cesta.
POSTUP PŘÍPRAVY
Tieto keksiky majú chuť krabicových esíčok, ktoré si kupujeme :-)
|
Spracujeme si svetlé cesto |
|
taktiež tmavé cesto, dáme ich na chvíľu do chladničky |
|
pred časom by som nepovedala, že z tohto sa dá spracovať cesto do celku :-) |
|
Po oddychu si oba cesta zvlášť vyvaľkáme na obdlžníkový plát. |
|
.... |
|
Spodný plát potrieme rozšľahaným bielkom |
|
.... |
|
na vrch položime druhý plát a valčekom vytlačíme prípadné vzduchové bubliny. |
|
Horný plát tiež potrieme bielkom |
|
... a zvinieme do pevnej rolády, ktorú zabalíme do alobalu a necháme v chladničke poriadne stuhnúť. |
|
Už stuhnutú roládu takto pekne nakrájamé fakt ostrým nožom asi na 5mm plátky |
|
preložíme ich na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme pri 170 stupňoch 8-1O minút. Ďalej už nezdobíme ani necukrujeme. |
|
Výborné ku káve, čaju a je ich množstvo. |