Korytnačka



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

500g mletého mäsa, 18 plátkov prerastanej slaninky,6ks párkov, 1 vajce

POSTUP PŘÍPRAVY

Najskôr si ochutíme mäsko /ražniči, čevapčiči, fašírka.../, každému podľa vlastnej chute.Párok rozkrojíme na polovice, zasunieme do buchníčka z mäsa. Konce rozkrájama, keď sa to upečie, konce vyzerajú ako pazúriky. Párky zasúvame rozkrojenou časťou naspodok. Z druhého párku odkrojíme koniec asi v 2/3. Zasunieme ako hlavičku. Chvostík si vysrúhame zo zvyšnej časti párku. Pancier vyrobíme prepletaním slaninky. Konce, ktoré odstávajú, opatrne zasunieme pod korytnačku. Pancier a zvyšok prečnievajúceho mäska natrieme rozšľahaným vajcom. Preložíme na pkech vystlaný papierom. Pečieme vo vyhriatej rúre 180 stupňov - 45minút. Ja som piekla 30 min.pod alobalom a 15 min. zapekala. Má to krajšiu farbu. Po upečení urobíme špáradlom očné jamky a vložíme do nich čierne celé korenie, ako očká. Je to prplačka, ale verte mi, výsledok stál zato. Podávame so šalátom, zemiakovou kašou, či opekanými zemiakmi. Dobrú chuť!!!

Takto vyzerá tvárička zblízka!!!